- Fruit
Ingrediёnten
- 400 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 200 g in blokjes gesneden koude boter
- Een snufje zout
- 60 ml ijswater
- 85 g zachte boter
- 30 g fijne kristalsuiker
- 2 scharreleieren
- 5 ml vanillepasta
- 175 g amandelmeel
- 500 g diverse bosvruchten
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht) en vet het Le Creuset 28cm geribbelde Taartvorm in.
-
2Om het korstdeeg te maken, doet u de bloem, boter en zout in een keukenmachine en mixt u dit tot fijne kruimels. Voeg het ijswater toe en mix verder tot het deeg samenkomt. Haal het deeg uit de keukenmachine en plaats het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
-
3Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 4 mm en breng het over naar de taartvorm. Vorm het deeg naar de taartvorm, inclusief tegen de randen op. Snijd overtollig deeg van de zijkanten af. Prik met een vork enkele kleine gaatjes in het deeg en laat nog eens 30 minuten rusten in de koelkast. Bedek de taart na rust met bakpapier en bakbonen of rijst om het deeg blind te bakken. Bak blind gedurende 20 minuten, verwijder dan het papier en de bakbonen en bak nog eens 5-10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 °C (230 °C hetelucht).
-
4Om de amandelvulling te maken: Klop met een elektrische handmixer de boter op kamertemperatuur tot deze luchtig en bleek van kleur is, voeg de suiker toe en klop tot deze bleek en romig is. Klop één voor één de eieren door de boter, voeg de vanille toe en klop tot het geheel gecombineerd is. Spatel het amandelmeel erdoorheen.
-
5Zodra het deeg volledig is afgekoeld, smeert u de kersenconfituur op de bodem van het deeg, dit bedekt u met de amandelvulling en bakt u 40 - 45 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Bedek met de bosvruchten en strooi er poedersuiker overheen. Serveer warm met wat (slag)room.