- Brood & Granen
Ingrediёnten
- 160 g volkoren havervlokken of havermout
- 500-750 ml water
- Een snufje zout
- 250 ml haver- of amandelmelk
- Honing, naar smaak
- 2 nectarines of andere steenvruchten (zoals perzik, abrikoos of pruim)
- 50 g pistachenoten
- Geroosterde kokosschaafsels, voor het serveren
-
Bereidingswijze
-
1Doe de havermout in een Le Creuset steelpan met anti-baklaag van 16 cm. Voeg het water en zout toe en plaats het op middelhoog vuur. Roer om de paar minuten.
-
2Laat de havermout ongeveer 20 minuten koken. Voeg na het koken de haver-/amandelmelk en honing toe, naar smaak. Verwijder van het vuur.
-
3Serveer in Le Creuset kommen met gesneden nectarines, geroosterd kokosschaafsel, gehakte pistachenoten en extra honing indien gewenst.