Sticky vijgentaartje met macadamia.

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 2 uur Binnen 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Sticky vijgentaartje met macadamia.
Heerlijk voor bij de thee:Zoet korstdeeg met vulling van frangipane en topping van vijgen en bloemsuiker.
INGREDIЁNTEN
  • Noten & Zaden
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Zoet korstdeeg
  • 250 g cakemeel, gezeefd
  • 100 g bloemsuiker
  • Een snufje keukenzout
  • 200 g zachte gezouten boter in blokjes
  • 2 eidooiers van scharreleieren
Taartje
  • 150 g zachte gezouten boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 scharreleieren
  • 1 koffielepel vanillepasta
  • 210 g macadamiameel
  • 112 g bloem, gezeefd
  • 8 - 10 vijgen, in de lengte doorgesneden
  • Bereidingswijze

  • 1
    Het zoete korstdeeg maken: Zeef de bloem, bloemsuiker en zout en doe in een grote kom. Meng de boter met de vingertoppen met de droge ingrediënten tot het mengsel op middelgrote broodkruimels lijkt. Voeg de eidooiers toe en meng het deeg door elkaar. Bewerk het deeg op dit moment niet te veel. Verpak het deeg in aluminiumfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  • 2
    De frangipane maken: Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met een elektrische mixer tot er een witte, romige substantie ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe en mix elk ei er goed doorheen. (Maak u geen zorgen als het mengsel lijkt te schiften. Dat komt vanzelf goed als u alle eieren hebt toegevoegd en goed hebt gemixt.) Meng de vanillepasta erdoorheen. Voeg het macadamiameel en de bloem toe en meng ze samen.
  • 3
    Rol het zoete korstdeeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 6 mm voor het taartje. Zet het deeg 10 minuten in de koelkast. Vet de Le Creuset taartvorm rechthoekig met uitneembare bodem in met zachte boter of oliespray. Bekleed de taartvorm met het gekoelde deeg en laat de randen daarbij onbesneden. Prik vervolgens een paar keer met een vork in de bodem. Zet 10 minuten in de koelkast. Snijd nu de randen bij en laat minimaal één centimeter deeg over. Bekleed de binnenkant van de schaal met bakpapier en bakbonen en bak 20 minuten blind op 180°C.
  • 4
    Haal samen met de bakbonen en het papier uit de oven en laat afkoelen in de koelkast. Schep de frangipane in de bodem zodra het geheel is afgekoeld en strijk de bovenkant glad. Bedek met de gesneden vijgen en bak 30-40 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt en het fruit zacht is. Bestrooi met bloemsuiker zodra afgekoeld en dien op.