
Deze heerlijke zoete sterrenkoekjes van zanddeeg zijn makkelijk om te bakken en leuk om te gebruiken als versiering van nagerechtjes of warme chocomel. Dit recept is voor 24 koekjes, genoeg voor heel wat warme chocomel, theetjes en koffies.
INGREDIЁNTEN
- Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 300 g tarwebloem
- 100 g blonde rietsuiker
- 200 g ongezouten boter
- 2 tl vanille-extract
- 1 x stervormige uitsteekvorm van 8-9 cm
-
Bereidingswijze
-
1Warm de oven voor op 180 °C/ 160 °C heteluchtoven/ gasoven stand 4.
-
2Zeef de bloem in een kom samen met de fijne suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de kom.
-
3Wrijf met de vingertoppen de boter in de bloem en suiker tot er een zanderige, kruimelige textuur ontstaat. Voeg de vanille toe en kneed samen tot een zacht deeg.
-
4Leg het deeg op een licht bebloemd oppervlak en kneed kort tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
-
5Steek met de koekjesvorm 12 koekjes uit en leg ze voorzichtig op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd met een keukenmesje het koekje ½ cm in vanaf het midden van de ster naar beneden – zo kan het koekje op de rand van de kop blijven zitten.
-
6Zet de plaat in de oven en bak gedurende 8-10 minuten tot ze net goudbruin worden. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
-
7Rol de rest van het deeg uit en steek nogmaals 12 sterren uit. Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en bak de resterende 12 koekjes en laat ook deze afkoelen.
-
8Kijk snel voor een heerlijk warme chocolademelk recept op onze website en versier deze met de sterren. Bon Appétit!
Wees voorzichtig wanneer de koekjes van de warme bakplaat af komen. Ze zijn nog erg breekbaar. De koekjes worden harder tijdens het afkoelen.
De resterende koekjes kunnen nog tot 7 dagen bewaard worden in een afgesloten doos.
