- Bloem
Ingrediёnten
- 300 g tarwebloem
- 100 g blonde rietsuiker
- 200 g ongezouten boter
- 2 tl vanille-extract
- 1 x stervormige uitsteekvorm van 8-9 cm
-
Bereidingswijze
-
1Warm de oven voor op 180 °C/ 160 °C heteluchtoven/ gasoven stand 4.
-
2Zeef de bloem in een kom samen met de fijne suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de kom.
-
3Wrijf met de vingertoppen de boter in de bloem en suiker tot er een zanderige, kruimelige textuur ontstaat. Voeg de vanille toe en kneed samen tot een zacht deeg.
-
4Leg het deeg op een licht bebloemd oppervlak en kneed kort tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
-
5Steek met de koekjesvorm 12 koekjes uit en leg ze voorzichtig op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd met een keukenmesje het koekje ½ cm in vanaf het midden van de ster naar beneden – zo kan het koekje op de rand van de kop blijven zitten.
-
6Zet de plaat in de oven en bak gedurende 8-10 minuten tot ze net goudbruin worden. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
-
7Rol de rest van het deeg uit en steek nogmaals 12 sterren uit. Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en bak de resterende 12 koekjes en laat ook deze afkoelen.
-
8Kijk snel voor een heerlijk warme chocolademelk recept op onze website en versier deze met de sterren. Bon Appétit!