Steak met Café de Paris-boter

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Steak met Café de Paris-boter
Maak uw eigen Franse sandwich met Franse frietjes. Heerlijk voor een picknick.Café de Paris-boter past perfect bij steak, dus zorg dat u er een voorraadje van hebt.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 T-bone steaks
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Olijfolie
  • Boter voor de afwerking
Café de Paris-boter
  • 2 koffielepels kappertjes, uitgelekt
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 koffielepels dijonmosterd
  • 2 el peterselie, gesneden
  • 1 koffielepels tijm, gesneden
  • 1 koffielepels bieslook, in stukjes
  • 2 el
  • Worcestersaus
  • 20 g tomatensaus
  • 1 koffielepels paprikapoeder
  • 250 g zachte boter in blokjes
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Café de Paris-boter maken:
  • 2
    Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix goed. Leg 60 cm aluminiumfolie op een schoon werkoppervlak en leg daar de boter op. Begin aan de onderkant en rol de boter zo strak mogelijk op als een worst. Gebruik het werkoppervlak om kracht te zetten. Draai de uiteinden van de folie om de worst dicht te maken. Leg de boter in de koelkast om hard te worden. Leg de boter in de vriezer voor een volgende keer.
  • 3
    Dep de steak droog met een theedoek en breng hem op smaak met flink wat zeezout en zwarte peper. Het beste is om de steak te bereiden wanneer deze op kamertemperatuur is. Verwarm de ondiepe grill uit de Signature-collectie van Le Creuset, op middelhoog vuur. Doe er olijfolie op en leg de steak met de vetkant naar beneden in de pan (zo krijgt de vetkant een mooie goudbruine kleur en wordt hij lekker knapperig). Zet het vuur iets hoger wanneer de steak een goudbruine kleur heeft gekregen en bak de steak naar wens (6 minuten aan elke kant). Doe hem daarna nog op 200°C in de oven, totdat het vlees de gewenste garing heeft.
  • 4
    Leg een plakje van de Café de Paris-boter op de steak en leg deze terug in de oven of onder de grill tot de boter goed gesmolten is. Serveer er Franse frietjes bij of snijd de steak in plakjes en beleg er een geroosterde en gehalveerde baguette mee, met wat grove mosterd, mayonaise, rode ui in dunne plakjes en verse waterkers. Leuk voor een picknick in Franse stijl.