- Groenten
Ingrediёnten
- 2 grote bloemige aardappelen (300 g)
- 100 g champignons
- 1/2 l melk
- 50 g boter
- 2 eieren
- 70 g aardappelzetmeel
- peper en zout
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de kleine bakvormen in met boter.
-
2Maak de champignons klaar, snij ze fijn en bak ze in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
-
3Plaats de geschilde aardappelen in een steelpan en voeg de melk toe.
-
4Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
-
5Voeg de champignons toe en mix tot u een soep krijgt.
-
6Bind alles met de aardappelzetmeel en laat afkoelen.
-
7Voeg daar na 2 eigelen toe.
-
8Klop de 2 eiwitten rustig op en voeg alles voorzichtig toe aan het mengsel.
-
9Verdeel alles over de vier ingevette bakvormen en laat gedurende 8 minuten koken in een op 220 °C voorverwarmde oven en daar na gedurende 5 minuten op 200 °C.
-
10Dien meteen op.