Ingrediёnten
- 100 g poedersuiker
- 2 eetlepels glucose
- 1 eetlepels suikerbietenstroop
- 120 ml water
- Smaak naar keuze (zie bereiding)
-
Bereidingswijze
-
1Mix de poedersuiker, glucose, suikerbietstroop en water in een Le Creuset-pot. Verwarm op middelhoog vuur tot er kleine bubbels verschijnen. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe alles in een mengkom en laat afkoelen. Voeg ingrediënten van de gewenste smaak toe aan de gekoelde sorbet, roer goed en giet dan in de ijsmachine. Verschillende smaakrichtlijnen: Bessenmix: 500 g gepureerde bessenmix (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Kers: 500 g gepureerde kersen (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Mango: 400 g gepureerde mango (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Ginger Lime: 30 mg versgeraspte gember, 250 ml water en het sap van één limoen. Coconut Lime: Een blikje kokosmelk evenals het sap en de schil van een limoen. Mix dan alles in een ijsmachine, tot er een uniforme bevroren massa wordt gevormd.Verdeel de massa in een vierkante Le Creuset ovenschaal (13 cm).Plaats in de vriezer tot het geserveerd moet worden.Serveer in kleine Le Creuset-kopjes (100 ml).
-
2Verschillende smaakrichtlijnen:
-
3Bessenmix:
-
4500 g gepureerde bessenmix (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
-
5Kers:
-
6500 g gepureerde kersen (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
-
7Mango:
-
8400 g gepureerde mango (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
-
9Ginger Lime:
-
1030 mg versgeraspte gember, 250 ml water en het sap van één limoen.
-
11Coconut Lime:
-
12Een blikje kokosmelk evenals het sap en de schil van een limoen.