
Vul je dessertbord met kerstvreugde met een op de feestdagen geïnspireerde cannelé. Deze frisse sinaasappel panna cotta geserveerd met gesmolten pure chocolade en gegarneerd met sinaasappelmarmelade is het lekkerst na het kerstdiner met een sterke espresso.
INGREDIЁNTEN
- Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
VOOR DE PANNA COTTA
- 600 g slagroom
- 60 g suiker
- 6 gelatineblaadjes
- Zeste van 2 sinaasappels
- 200 g pure chocolade (met een cacaogehalte van minstens 70%)
VOOR DE TOPPING
- 100 g sinaasappelmarmelade
-
Bereidingswijze
-
1Voor de panna cotta: Rehydrateer de gelatineblaadjes in koud water.
-
2Laat de room sudderen in een middelgrote pan met de suiker en de sinaasappelzeste.
-
3Voeg de eerder geweekte en uitgelekte gelatine toe aan het roommengsel (1 vel gelatine per 100 g room). Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in. Voeg het mengsel (op kamertemperatuur) toe aan de cups met 8 g sinaasappelmarmelade en zet de bakvorm een hele nacht in de vriezer.
-
4Smelt de pure chocolade in een warmwaterbad.
-
5Haal de bevroren panna cotta-cannelés voorzichtig met de punt van een botermesje uit de bakvorm.
-
6Garneer de cannelés met gesmolten chocolade en zet ze 1 uur lang in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven voor het opdienen.