- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 600 g slagroom
- 60 g suiker
- 6 gelatineblaadjes
- Zeste van 2 sinaasappels
- 200 g pure chocolade (met een cacaogehalte van minstens 70%)
- 100 g sinaasappelmarmelade
-
Bereidingswijze
-
1Voor de panna cotta: Rehydrateer de gelatineblaadjes in koud water.
-
2Laat de room sudderen in een middelgrote pan met de suiker en de sinaasappelzeste.
-
3Voeg de eerder geweekte en uitgelekte gelatine toe aan het roommengsel (1 vel gelatine per 100 g room). Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in. Voeg het mengsel (op kamertemperatuur) toe aan de cups met 8 g sinaasappelmarmelade en zet de bakvorm een hele nacht in de vriezer.
-
4Smelt de pure chocolade in een warmwaterbad.
-
5Haal de bevroren panna cotta-cannelés voorzichtig met de punt van een botermesje uit de bakvorm.
-
6Garneer de cannelés met gesmolten chocolade en zet ze 1 uur lang in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven voor het opdienen.