- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- Koude „Risengrød“ rijstepap, volgens traditioneel recept {Link to r0000000001556}
- 250 g hele amandelen
- 500 ml slagroom
- 1 à 2 vanillestokjes
- 2 el bloemsuiker
- Kersenjam, als garnering
-
Bereidingswijze
-
1De rijstepap voor dit dessert wordt een dag op voorhand klaargemaakt volgens het recept voor “Risengrød” en een nacht in de koelkast bewaard. Zo kan de rijstpap zich zetten en volledig opstijven
-
2Breng eerst wat water aan de kook. Doe dan de hele amandelen in een kom en bedek ze volledig met het kokende water. Giet de amandelen na 2 minuten af en laat ze schrikken onder koud water.
-
3Pel de amandelen en hak ze grof. Laat een amandel heel.
-
4Klop vervolgens de slagroom op en meng voorzichtig door de rijstepap.
-
5Snij de vanillestokjes open, haal de zaadjes eruit en meng met de bloemsuiker. Roer daarna door de rijstepap.
-
6Meng tot slot de amandelen samen met de hele amandel door de rijstepap en bewaar de “Risalamande” in de koelkast tot het opdienen.
-
7Serveer samen met warme kersenjam.