- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 400 g zalmfilet
- Olijfolie
- Zout en peper
- 200 g babyspinazie, gewassen
- 100 g doperwtjes, geblancheerd en afgekoeld
- 2 zoete aardappels met oranje schil, in dikke plakken en goudbruin gaar gebakken
- 4 halfzachtgekookte eieren
- 100 g sperziebonen, geblancheerd en afgekoeld
- 1 el
- dijonmosterd
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 125 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper
-
Bereidingswijze
-
1Doe voor de dressing alle ingrediënten in een pot en schud goed door elkaar om ze te mengen.
-
2Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan met geharde anti-aanbaklaag en doe wat zout en peper op de huidkant van de zalm. Bak de zalm met de huid naar beneden. Draai deze om wanneer hij los komt van de pan. Bak nog eens 4 tot 5 minuten of zoals u hem lekker vindt.
-
3Meng de groenten door elkaar in de Le Creuset Serveerschaal van 24 cm en doe er de zalm in stukjes doorheen en meng daarna de dressing erdoor. Breng op smaak met zout en peper.