- Vlees
Ingrediёnten
- 4 el gezouten boter
- 1 el (15 ml) olijfolie
- 1,5 kg runderschenkel, met bot
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 bruine uien, in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- Een stuk gember van 4 cm, geraspt
- 3 stengels selderij, in blokjes
- 2 wortels, geschrapt en in blokjes
- 1/2 kl chilivlokken
- 3 el (45 ml) tomatenpasta
- 2 el (30 ml) misopasta
- 2 steranijs
- 425 ml runderbouillon
- 400 g kokosmelk
- 500 g flespompoen
- 2 el (30 ml) olijfolie
- 1 el (2 g) koriander
- Zout en versgemalen zwarte peper
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Smelt de boter op middelhoog vuur in een steelpannetje. Draai de pan rond om te voorkomen dat de boter aanbrandt. Haal de pan van het vuur als de boter een mooie nootachtige, goudbruine kleur heeft. Zet apart.
-
3Verwarm 1 el olijfolie in een Cassadou uit de Signature Collection van Le Creuset. Breng het vlees op smaak met zout en zwarte peper. Bak het vlees in delen aan. Haal uit de pan en leg apart.
-
4Doe de ui in het vet in de pan en fruit de ui tot hij zacht is. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Roer de knoflook en gember erdoorheen en laat nog een minuutje koken. Voeg de selderij en wortels toe en bak 3 tot 4 minuten.
-
5Voeg alle andere ingrediënten toe, ook de gebruinde boter. Doe ook het vlees terug in de pan. Doe een deksel op de pan en zet 2,5 tot 3 uur in de oven tot het vlees van het bot valt en de saus is ingedikt.
-
6Verdeel de flespompoen over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met koriander, zout en zwarte peper. Rooster 50 minuten in de oven, samen met het vlees. Voeg de pompoen net voor het opscheppen toe aan de pan.