- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 3 kleine zeebarbelen of een vergelijkbare duurzame vis uit de regio, schoongemaakt en ontschubd.
- 1 citroen in schijfjes
- 2 limoenen, geperst
- 50 g kappertjes plus 10 ml kappertjesvocht
- 1 halve lookbol, in teentjes gebroken
- 5 g gerookte paprikapoeder
- 5 ml chilivlokken
- 10 g tijm
- 15 g rozemarijn
- Olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Doe de gesneden citroen en limoenen in een kom om de vismarinade en vulling te maken. Voeg de kappertjes, het kappertjesvocht, de look, het gerookte paprikapoeder, de chilipepervlokken en een scheutje olijfolie toe. Meng en zet opzij.
-
2Leg de vis op een grote bakplaat of in een bakschaal op een enkele rij en vul elke holte met de helft van de citrusvulling/marinade. Verwarm de Le Creuset Signature Rechthoekige Grill van 30 cm op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en bak 3-4 minuten aan elke kant omstebeurt, zodat de grill niet te vol wordt en er niets blijft kleven. Draai voorzichtig om, om de vishuid niet te beschadigen. Sprenkel de resterende marinade over de vis.
-
3Zet de oven op grillen (180°C) en plaats het rek op de op een na hoogste plank. Leg de vis 10 minuten onder de grill, houd het goed in de gaten, zodat het niet aanbrandt; hierdoor kan de vis doorkoken en extra smaak ontwikkelen. Serveer onmiddellijk en breng goed op smaak met zout en een beetje extra olijfolie.