- Pasta
Ingrediёnten
- 500 g rode linzenpasta (bijv. penne of fusilli)
- 750 g bladspinazie
- Sap van een halve of een hele citroen
- 1 bosje groen wortelloof
- 75 g Parmezaanse kaas
- 4 el walnoten en/of amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 kl zout
- Vers gemalen zwarte peper
- 150-175 ml olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Breng voor de pasta gezouten water aan de kook in een grote braadpan. Kook de rode linzenpasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
-
2Verwijder het groene wortelloof van de wortelbossen, spoel het af onder koud water en dep het droog. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Rooster de walnoten zonder vet in een pan tot u ze kunt ruiken en hak ze vervolgens met een mes in grove stukjes.
-
3Doe het wortelloof met 60 g geraspte kaas, 3 el gehakte walnoten, zout en peper in een hakmolen of blenderkom en voeg de fijngehakte knoflook toe. Schenk de olijfolie erbij en maal alles fijn in de hakmolen of met een staafmixer. Breng de pesto opnieuw op smaak met peper en zout.
-
4Breng voor de spinazie het water aan de kook. Sorteer de spinazieblaadjes, was ze en doe ze in een grote zeef. Blancheer de spinazie kort in kokend water. Daarna afspoelen en uit laten lekken, losmaken met een vork, op smaak brengen met citroensap en laten afkoelen tot ze lauw zijn.
-
5Meng de iets afgekoelde spinazie met de pasta en driekwart van de groene wortelloof-pesto (hoeveelheid pesto naar smaak) en laat 10 minuten trekken. Bestrooi de pasta en de spinaziesalade voor het opdienen met de resterende notenpitten en kaas.
-
6Tip van de chef: Warm geserveerd is deze pasta ook heerlijk. Wees royaal met de verse spinazieblaadjes, omdat ze tijdens het koken krimpen.