Rijstpap met frambozen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Rijstpap met frambozen
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 180 g ronde rijst of risottorijst
  • 1 liter volle melk of liever nog niet gepasteuriseerde melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 g frambozen
  • 2 eetlepels frambozensiroop
  • 100 g poedersuiker
  • Enkele blaadjes citroenkruid
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng in de braad-/stoofpan de melk aan de kook met het in 2 gespleten vanillestokje.
  • 2
    Giet er, wanneer de melk kookt, de frambozensiroop en de rijst bij.
  • 3
    Laat gedurende 40 min op een zacht vuur koken en roer af en toe om. Laat het deksel een beetje openstaan, zodat de melk niet overkookt.
  • 4
    Voeg er, zodra de rijst gaar is, de poedersuiker en de verse frambozen aan toe. Meng goed en laat nog 5 min op een zacht vuur verder koken.
  • 5
    Laat de rijstepap eerst tot kamertemperatuur afkoelen en plaats de braad-/stoofpan dan afgedekt in de koelkast. Garneer voor het opdienen met enkele blaadjes citroenkruid.