- Vlees
Ingrediёnten
- 1 kopje verse broodkruimels
- 240 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei, losgeklopt
- 5 g verse platte peterselie, fijngesneden
- 2 tl venkelzaad
- 2 tl gedroogde oregano of 2 el verse oregano
- 2 tl peper
- 500 g gemend varkens- en rundgehakt
- Olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 kleine gele ui, versnipperd
- 4 grote teentjes knoflook, gepeld en in dunne schijfjes gesneden
- 1/2 tl chilivlokken
- 2 blikken Italiaanse geplette tomaten (van 400 gr)
- 5 gr verse basilicum
- 2 tl suiker
- Peper en zout
- 200 g mozzarella (1 pak), geraspt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2Doe de broodkruimels in een grote mengkom. Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas, ei, peterselie, venkelzaad, oregano en peper toe en meng deze goed. Voeg het gehakt toe en meng dit door elkaar. Rol van het vlees kleine balletjes van 2,5-3 cm (ong. 12 balletjes) en plaats deze in de campagnard met glazen deksel. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de gehaktballetjes uit de oven en leg deze apart op een bord.
-
3Laat de campagnard ongeveer 5 minuten afkoelen en laat de oven aanstaan.
-
4Zet de campagnard op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg wanneer de olie warm is de ui toe en fruit tot deze glazig is. Zet het vuur zachter en voeg de knoflook en de chilivlokken toe. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en breng de saus aan de kook op een middelhoog vuur en kook de saus ongeveer 5 minuten tot deze een beetje indikt. Voeg de basilicum en de suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Doe de gehaktballetjes terug in de sauteerpan en roer om ze met de saus te bedekken.
-
5Strooi de mozzarella en de Parmezaanse kaas over de gehaktballetjes en plaats in de voorverwarmde oven. Bak dit 10 minuten tot de kaas gesmolten is en borrelt. Bon Appétit!