- Ei
Ingrediёnten
- Ongezouten boter om in te vetten, gesmolten
- 60 ml olie
- 1 ei
- 110 g basterdsuiker
- 200 g natuuryoghurt
- 2 kl vanille-extract
- 2 el rode voedingskleurstof
- ½ kl azijn
- 100 g bloem
- 2 el cacaopoeder
- 1 kl bakpoeder
- ½ kl baking soda
- 150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 150 g bloemsuiker
- 300 g volle roomkaas
- 1 kl vanille-extract
-
Bereidingswijze
-
1Dip een bakborsteltje in de boter en beboter lichtjes elk individueel kuipje.
-
2Meng de olie met de eieren en de basterdsuiker in een kom.
-
3Voeg de yoghurt, de vanille, de voedingskleurstof en de azijn erbij en blijf mengen.
-
4Zeef in een aparte kom de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
-
5Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in drie keer en meng goed.
-
6Giet het beslag in de kuipjes; vul ze slechts voor ¾.
-
7Bak de cup cakes gedurende 20 à 25 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.
-
8Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
9Om de frosting te maken, klop de boter luchtig gedurende enkele minuten.
-
10Voeg de bloemsuiker toe en klop nogmaals tot een gladde massa. Giet het overtollige vocht uit de roomkaas en voeg bij de suiker en de boter. Voeg de vanille toe en klop nogmaals tot alles heerlijk smeuïg is.
-
11Werk de muffins af met de roomkaasfrosting met behulp van een paletmes of een spuitzak en dien op.