- Groenten
Ingrediёnten
- 250 ml groentebouillon
- 125 g gekleurde quinoa
- Ongeveer 150 g spitskool
- 150 g paddenstoelenmix (oesterzwammen, en/of shiitake)
- 3 el olijfolie
- ½ kleine rode radijs
- Citroensap
- 1 limoen
- 100 g mayonaise
- 1-2 tl wasabi (of mierikswortel)
- Zout en witte peper
- 6-8 gigantische ongepelde garnalen (zonder kop)
- 40 g cashewnoten, grof gehakt
- Tuin-waterkers
-
Bereidingswijze
-
1Spoel de quinoa af in heet water, kook in de groentebouillon zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat het afkoelen. Reinig de spitskool, snijd in kleine stukjes en kook 5 tot 6 minuten in gezouten kokend water. Giet het in een vergiet en zet opzij. Reinig ondertussen de champignons en snijd ze in vieren. Verhit wat olie in de pan en bak de champignons op hoog vuur. Kruid met zout en peper. Reinig de radijs en snijd in reepjes. Voor de saus, spoel de limoen zorgvuldig onder warm water en droog hem af. Rasp de schil van de halve limoen en pers het sap. Neem de schil van de andere helft en snijd in dunne plakjes. Meng de geraspte schil, sap, mayonaise en wasabi tot een homogeen mengsel. Kruid met zout en peper. Voeg zo nodig een beetje sap toe. Verdeel de saus in twee kommen en decoreer met plakjes limoenschil. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de garnalen op hoog vuur. Verdeel de quinoa in twee Le Creuset-kommen, dresseer de bereide ingrediënten rondom en besprenkel met citroensap. Serveer wasabi-saus en waterkers apart.