- Kaas
Ingrediёnten
- 2 rollen van 400 g quiche- of taartdeeg uit de supermarkt
- 6 grote scharreleieren
- 160 ml melk
- 160 ml room
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 10 g gehakte platte peterselie
- 1 x 250 g brie, in plakjes (gebruik er nog één als u die erbij wilt serveren)
- 140 g zongedroogde mini-tomaten, uitgelekt
- Verse heirloomtomaten voor het serveren, in plakjes
- Basilicum voor het serveren
- Olijfolie voor het serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C bij hetelucht.
-
2Laat het deeg kort ontdooien. Leg de twee plakken op elkaar en rol ze uit op een licht gebloemd oppervlak, om er één groot stuk deeg van te maken.
-
3Gebruik het Le Creuset 28 cm geribbelde taartvorm als maat. Leg het deeg erin en bedek ook de zijkanten van de vorm. Snijd het deeg af waar het over de rand steekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met bakpapier en bedek met bakbonen of rijst om het deeg blind te bakken. Bak blind gedurende 25-30 minuten tot het deeg goudbruin van kleur is en bijna gaar is. Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat afkoelen.
-
4Klop voor de vulling de eieren los met melk en room. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. Verdeel de plakjes brie en zongedroogde tomaten over de afgekoelde bodem en giet het eimengsel in de bodem. Bak 35-40 minuten tot het geheel een goudbruine kleur heeft en is gestold.
-
5Serveer warm met verse tomaten, basilicum en een scheutje olijfolie van goede kwaliteit.