- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 1 kg snoekvlees
- 8 eieren
- 2 liter melk
- 40cl vloeibare room (30% vetgehalte)
- 40g boter
- 1 snuifje nootmuskaat
- zout, peper
- 80g boter
- 80g bloem
- 60cl melk
- een snuifje nootmuskaat
- 50g kreeftenboter (gemakkelijk te vinden op het internet of in delicatessenwinkels)
-
Bereidingswijze
-
1Snijd het snoekvlees met een mes zo fijn mogelijk en haal het dan door een zeef om alle graten te verwijderen. Zet koel weg.
-
2Laat de boter in een steelpan smelten. Zet opzij.
-
3Klop de room met een klopper stijf. Spatel zodra de room stijfgeklopt is het snoekvlees, de gesmolten boter, de nootmuskaat en één voor één de eieren eronder. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
-
4Zet een nacht koel weg. Haal het mengsel de volgende dag uit de koelkast en vorm met behulp van 2 eetlepels quenelles die u 15 minuten in een stoofpan met kokende melk laat koken. Leg opzij om wat keukenpapier.
-
5Laat voor de saus de boter smelten in een stoofpan. Voeg van het vuur er beetje bij beetje de bloem bij. Voeg, nog steeds van het vuur en heel geleidelijk, de melk toe. Als u de melk te snel toevoegt, kunnen er klonters ontstaan. Warm het mengsel zodra het goed gemengd is op, voeg zout, peper en nootmuskaat toe en voeg vervolgens beetje bij beetje de kreeftenboter toe.
-
6Leg alvorens op te dienen de quenelles in de stoofpan met saus en laat alles 15 minuten afgedekt opwarmen op een zacht vuur.
-
7Dien de quenelles op in de stoofpan die hen nog 45 minuten warm zal houden.