- Bloem
Ingrediёnten
- 10 g gist
- 140 ml lauw water
- Een snufje zeezout
- Een snufje suiker
- 1 el olijfolie
- 250 g bloem
-
Bereidingswijze
-
1Verkruimel de gist en los hem op in een kleine kom in lauw water.
-
2Voeg het zout, de suiker en de olijfolie toe en kneed met de bloem tot een homogeen deeg. Laat een nachtje in de koelkast staan.
-
3Breng het deeg de volgende dag op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
-
4Rol het deeg in 8 medium of 12 kleine platte schijven. Warm een grote Le Creuset pan op, voeg wat olijfolie toe aan de pan en leg 3 à 4 deegschijven erin. Voeg naar keuze kruiden toe voor meer smaak. Plaats het deksel op de pan en bak ze gedurende 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zien.
-
5Neem het deksel weg, draai de pizza's om in de pan, beleg ze (zie recept Panpizza: varianten) en bak gedurende 5 à 7 minuten.