Ingrediёnten
- Pizzadeeg voor Pizza's uit de pan
- 1 grote ui in ringen
- 7 à 8 grote tomaten, geschild en in blokjes gesneden
- 1 à 2 geplette teentjes knoflook
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 snufje suiker
- 1 kl gedroogde oregano of verse oreganoblaadjes
- 150 g buffelmozzarella, in dunne schijfjes
- Zwarte olijven naar keuze
- Enkele gehakte verse basilicumblaadjes
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Olijfolie
- 8 ansjovisfilets of 1 blikje sardienen in olijfolie (ongeveer 85 g uitgelekt gewicht)
- Enkele appelkappertjes
- Hoeveelheden naar smaak, maar minstens 50 g van elk type kaas voor 3 à 4 pizza's
- Parmezaanse kaas
- Mozzarella
- Provolone
- Milde gorgonzola
- Versgemalen zwarte peper
- Olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Laat het deeg rijzen op kamertemperatuur gedurende 30 minuten en bereid ondertussen de tomatensaus.
-
2Voor de saus: Warm een Le Creuset kookpan op, voeg olijfolie toe en bak de uienringen met de tomatenblokjes. Voeg de knoflook toe en kruid met peper, zout, een snuifje suiker en verse of gedroogde oregano.
-
3Rol het deeg in 8 medium of 12 kleine platte schijven. Warm een grote Le Creuset pan op, voeg wat olijfolie toe aan de pan en leg er 3 à 4 deegschijven in. Voeg naar keuze kruiden toe voor meer smaak. Plaats het deksel op de pan en bak de pizzaschijven gedurende 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zien.
-
4Neem het deksel weg, draai de pizzaschijven om, dek terug af en bak ze nog 5 à 7 minuten. Bak nu ook de overige pizzaschijven een voor een.
-
5Pizza Romana
-
6Draai het pizzadeeg om in de pan, bestrijk de bovenkant met de tomatensaus en besprenkel met de olijfolie in een cirkelvormige beweging.
-
7Doe de mozzarella en de olijven erop en bak met het deksel op de pan. Bestrooi met basilicumblaadjes en dien op.
-
8Pizza Sardenaira
-
9Draai het pizzadeeg om in de pan, bestrijk de bovenkant met de tomatensaus. Doe er de kappertjes en de ansjovis op.
-
10Besprenkel tot slot met een beetje olijfolie en bak met het deksel op de pan.
-
11Pizza Quattro Formaggi
-
12Rasp de Parmezaanse kaas en snij de overige kazen in kleine blokjes.
-
13Draai het pizzadeeg om in de pan en bestrooi met de kaasblokjes en de geraspte Parmezaanse kaas. Kruid met versgemalen peper.
-
14Giet wat olijfolie over de pizza zodat deze niet uitdroogt en dek af.
-
15Bestrooi de pizza's naar keuze met de licht geroosterde kruiden en dien onmiddellijk op.