Ingrediёnten
- 300 g fijne kristalsuiker
- 300 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 6 grote scharreleieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ½ tl bakpoeder
- 45 ml melk
- 600 ml slagroom
- 5 el poedersuiker, gezeefd
- 125 ml abrikozenjam
- 4 – 6 perziken, gehalveerd, in plakjes gesneden en in kwartjes gesneden
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een Springvorm van 26 cm van Le Creuset in of bekleed deze met bakpapier.
-
2Om de cake te maken, plaats de suiker en boter in de kom van een keukenmachine met een platte menghaak en klop tot deze licht van kleur zijn. Voeg de eieren één voor één toe en mix elk ei er goed doorheen. Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe en meng ze tot ze gecombineerd zijn, gevolgd door de melk.
-
3Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten lang tot een satéprikker er schoon uitkomt. Plaats op een koelrek. Laat volledig afkoelen. Snijd na het afkoelen horizontaal doormidden. Klop de room stijf op en meng de poedersuiker erdoorheen.
-
4Plaats de eerste laag op een taartstandaard van Le Creuset en verspreid de jam over het oppervlak. Bedek met een derde van de slagroom en verdeel deze over het oppervlak. Vul af met de tweede helft van de cake en schep de resterende room bovenop de cake. Bedek met de gesneden perziken.
-
5Tip van de Chef: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Maak twee keer het recept voor een grotere cake en bak één partij per keer in de ronde springvorm. Gebruik de twee lagen voor de ‘sandwich’ van uw taart.