- Ei
Ingrediёnten
- 4 grote eiwitten
- 200 g basterdsuiker
- 75 g gemalen amandelen
- 1 kl vanille-extract
- 220 ml volle room
- 1 el bloemsuiker
- 1 kl vanille-extract
- 150 g mascarpone
- 200 g perziken op siroop
- 2-3 verse perziken, in partjes
- 200 g frambozen
- 40 g geroosterde amandelschilfers
- Muntblaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: 140°C / 120°C Hetelucht / Gasstand 1
-
2Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
-
3Maak een kom goed schoon met een stukje keukenrol met citroensap. Doe de eiwitten in de kom en klop in stijve pieken met de elektrische klopper. Voeg al kloppend de basterdsuiker toe, lepel per lepel zodat de suiker volledig gemengd is alvorens de volgende lepel toe te voegen. Klop tot glanzende, stijve pieken.
-
4Zeef de gemalen amandelen erbij en voeg het vanille-extract toe. Spatel voorzichtig door het meringuebeslag en giet dan op de klaargemaakte bakplaat.
-
5Smeer de meringue uit tot een rechthoek met behulp van een paletmes. Zorg ervoor er in het midden een kuiltje zit voor de room.
-
6Bak in de oven gedurende 1 u 30 minuten. Eenmaal klaar, zet de oven af en zet de deur op een kier tot de meringue volledig is afgekoeld. Dit kan 1 à 2 uur duren.
-
7Bereid ondertussen de room. Klop de room met de bloemsuiker en het vanille-extract tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop tot een gladde massa. Zet in de koelkast.
-
8Om de coulis te maken, doe de perziken op siroop in een blender en mix ze fijn.
-
9Wanneer de meringue afgekoeld is en klaar om af te werken, lepel de room in het kuiltje van de meringue en strijk glad met de achterkant van een lepel. Strooi er de gesneden perziken en frambozen over en besprenkel met de perzikencoulis.
-
10Werk af met geroosterde amandelen en muntblaadjes alvorens op te dienen.
-
11Zorg dat de meringue voldoende afgekoeld is alvorens af te werken met de room en het fruit. De meringue kan op voorhand gemaakt worden. Zo kan u het dessert heel snel afwerken en opdienen.