- Fruit
Ingrediёnten
- 250 ml milde/lichte olijfolie
- 250 g blonde cassonade Graeffe
- 4 grote eieren
- Zeste van 1 grote sinaasappel
- 2 kl vanille-extract
- 125 g volkoren bloem
- 125 g bloem, gezeefd|2 kl bakpoeder
- 1 kl baking soda
- 2 kl kaneel
- ½ kl zout
- 100 g gehakte noten (naar keuze) walnoten, hazelnoten of amandelen
- 150 g sultana's
- 250 g fijn geraspte wortel
- 100 g boter, zacht
- 200 g volle roomkaas
- 1 kl fijngeraspte citroenzeste plus 1 el citroensap
- 200 g bloemsuiker, gezeefd
- Gehakte pistachenoten, gedroogd fruit of eetbare bloemen om af te werken
-
Bereidingswijze
-
1Begin met het maken van de cake. Meng de olijfolie, de suiker, de eieren, de sinaasappelzeste en het vanille-extract in een grote kom.
-
2Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en het zout toe en meng.
-
3Roer er de gehakte noten, sultana's en geraspte wortel door.
-
4Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven gedurende 50 tot 55 minuten of tot het middelste van de cake stevig is en een prikker er droog uitkomt. Laat de cake 10 tot 15 minuten afkoelen in de vorm alvorens de ring los te maken en hem over te brengen op een rooster om af te koelen. Om een vochtige of plakkerige cake eenvoudiger te ontvormen, leg een stuk bakpapier onderaan in de vorm en bevestig het met de ring.
-
5Maak nu de icing. Meng de zachte boter en de roomkaas in een kom tot een gladde, romige massa met een mixer of een keukenrobot.
-
6Klop de citroenzeste en het citroensap erbij. Eenmaal gemengd, voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot de icing licht en luchtig is.
-
7Snij de afgekoelde cake horizontaal in twee en smeer een derde van de icing op de onderste helft, plaats het bovenste stuk er weer op en smeer heel de cake in met de rest van de icing. Gebruik een paletmes om glad te strijken en de hartvorm goed te doen uitkomen.
-
8Versier met gehakte pistachenoten, gedroogd fruit of eetbare bloemen.