- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 250 g in de winkel gekochte pilav rijst, verwarmd
- 10 g peterselie, gesneden
- 150 gram geroosterde pijnboompitten
- 5 g tijm, geplukt
- 80 g zongedroogde tomatenpesto
- 2 rode pepers, fijngehakt
- 15 ml olijfolie
- 5 g gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 3 rode of oranje paprika's, in de lengte gehalveerd en ontdaan van de zaadlijsten
- 200 g – 300 g halloumi, in plakjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hete lucht/gas op stand 6.
-
2Doe de pilavrijst in een kom met de peterselie, pijnboompitten, tijm, pesto, pepers, 25 ml olijfolie, paprika, zout en peper. Meng goed door elkaar.
-
3Leg de paprika's in de Le Creuset 26 cm Signature Hoge Skillet en besprenkel met de resterende olijfolie, bestrooi met zout en peper en vul met de rijst.
-
4Bak 30 minuten in de oven of tot de paprika's gaar zijn. Stel de oven in op de grillinstelling. Verwijder de paprika's en bedek ze met plakjes halloumikaas voordat u ze 6-8 minuten onder de bakplaat legt, of totdat de halloumi goudbruin is. Dien direct op.