- Fruit
Ingrediёnten
- 70 g boter
- 650 ml melk
- 6 eieren
- 200 g bloem
- 80 g cacaopoeder
- 100 g suiker
- 1 bokaal krieken
- 2 el maïzena
- 1 bokaal kriekenjam
- 20 ml kirsch
- 300 ml room
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1 el vanillesuiker
- kersen
- 1 el kaneel
- 3 el suiker
-
Bereidingswijze
-
1Bereiding van de pannenkoeken:
-
2Smelt de boter voor de pannenkoeken en laat hem licht bruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
3Meng de gesmolten boter met de melk en de eieren.
-
4Meng de bloem met het cacaopoeder & de suiker en roer door de natte ingrediënten tot alle klonters opgelost zijn. Koel het beslag gedurende 30 minuten.
-
5Warm de pannenkoekenpan op en bak 15 à 20 pannenkoeken. Laat de chocoladepannenkoeken volledig afkoelen.
-
6Bereiding van de vulling:
-
7Giet de kersen af maar vang het sap op. Meng 200 ml sap met 2 el maïzena en laat al roerend opkoken in een kleine pan. Neem de pan van het vuur van zodra het sap ingedikt is en schep de kersen erdoor.
-
8Klop de room op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmond.
-
9Samenstelling van de taart:
-
10Leg een pannenkoek op een taartschotel.
-
11Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje kriekenjam en leg er een volgende pannenkoek op. Spuit hier wat room op en strijk uit. Nu volgt weer een pannenkoek.
-
12Spuit een ring van room met de spuitzak op de rand van de pannenkoek. Vul de ring met de helft van de kersen en dek af met een pannenkoek.
-
13Herhaal stap 2 + 3 en dan afwisselend een pannenkoek met kriekenjam bestrijken en een met room tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn.
-
14Bestrooi de laatste pannenkoek met kaneelsuiker. Meng daarvoor de suiker met de kaneel. Garneer tot slot met kersen.