
De Duitse klassieker met een heerlijke twist. Wissel chocolade pannenkoeken af met een heerlijke kersenvulling en bouw zo uw eigen Schwarzwälder Kirche.
INGREDIЁNTEN
- Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Ingrediënten voor het beslag:
- 70 g boter
- 650 ml melk
- 6 eieren
- 200 g bloem
- 80 g cacaopoeder
- 100 g suiker
Ingrediënten voor de vulling & garnering:
- 1 bokaal krieken
- 2 el maïzena
- 1 bokaal kriekenjam
- 20 ml kirsch
- 300 ml room
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1 el vanillesuiker
- kersen
- 1 el kaneel
- 3 el suiker
-
Bereidingswijze
-
1Bereiding van de pannenkoeken:
-
2Smelt de boter voor de pannenkoeken en laat hem licht bruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
3Meng de gesmolten boter met de melk en de eieren.
-
4Meng de bloem met het cacaopoeder & de suiker en roer door de natte ingrediënten tot alle klonters opgelost zijn. Koel het beslag gedurende 30 minuten.
-
5Warm de pannenkoekenpan op en bak 15 à 20 pannenkoeken. Laat de chocoladepannenkoeken volledig afkoelen.
-
6Bereiding van de vulling:
-
7Giet de kersen af maar vang het sap op. Meng 200 ml sap met 2 el maïzena en laat al roerend opkoken in een kleine pan. Neem de pan van het vuur van zodra het sap ingedikt is en schep de kersen erdoor.
-
8Klop de room op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmond.
-
9Samenstelling van de taart:
-
10Leg een pannenkoek op een taartschotel.
-
11Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje kriekenjam en leg er een volgende pannenkoek op. Spuit hier wat room op en strijk uit. Nu volgt weer een pannenkoek.
-
12Spuit een ring van room met de spuitzak op de rand van de pannenkoek. Vul de ring met de helft van de kersen en dek af met een pannenkoek.
-
13Herhaal stap 2 + 3 en dan afwisselend een pannenkoek met kriekenjam bestrijken en een met room tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn.
-
14Bestrooi de laatste pannenkoek met kaneelsuiker. Meng daarvoor de suiker met de kaneel. Garneer tot slot met kersen.
The pancakes can be made the day ahead and assembled the next day and if crêpes are preferred then 12 crêpes can be made to create thinner layers- in this case the filling ingredients will need to be doubled.
