- Groenten
Ingrediёnten
- 4 kleine appelen
- Boter om in te vetten
- 1 à 2 el ahornsiroop
- 2 el pecannoten of cashewnoten, grof gehakt
- 1 kl. Kaneel
- 2 el boter
- 1 kl. Zout
- 1 grote snuif kaneel
-
Bereidingswijze
-
1Kook de zoete aardappelen gedurende ong. 10 minuten voor in water, laat ze schrikken, pel ze en snij ze dwars in sneetjes.
-
2Vet een vuurvaste schotel in en vul afwisselend met een laag aardappelsneetjes en een laag ongeschilde appelringen (verwijder het klokhuis met een appelboor). Bedruppel met ahornsiroop en bestrooi met de noten.
-
3Warm de oven voor op 200 °C.
-
4Smelt de boter in een klein pannetje, breng op smaak met zout en kaneel en giet de hete boter over de appel-aardappelsneetjes.
-
5Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 à 30 minuten tot ze gaar zijn.
-
6Dit recept past perfect bij Kalkoen met 5 specerijen {Link to r0000000001564}