Ovenschotel met zoete aardappel en appel

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Ovenschotel met zoete aardappel en appel
Het perfecte bijgerecht voor het kerstdiner. De smaken van de zoete aardappel combineert perfect met de appel van ons kalkoen recept. Ontdek het recept voor de kalkoen met 5 kruiden hier. {link to r0000000001564}
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

6 middelgrote zoete aardappelen
  • 4 kleine appelen
  • Boter om in te vetten
  • 1 à 2 el ahornsiroop
  • 2 el pecannoten of cashewnoten, grof gehakt
  • 1 kl. Kaneel
  • 2 el boter
  • 1 kl. Zout
  • 1 grote snuif kaneel
  • Bereidingswijze

  • 1
    Kook de zoete aardappelen gedurende ong. 10 minuten voor in water, laat ze schrikken, pel ze en snij ze dwars in sneetjes.
  • 2
    Vet een vuurvaste schotel in en vul afwisselend met een laag aardappelsneetjes en een laag ongeschilde appelringen (verwijder het klokhuis met een appelboor). Bedruppel met ahornsiroop en bestrooi met de noten.
  • 3
    Warm de oven voor op 200 °C.
  • 4
    Smelt de boter in een klein pannetje, breng op smaak met zout en kaneel en giet de hete boter over de appel-aardappelsneetjes.
  • 5
    Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 à 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • 6
    Dit recept past perfect bij Kalkoen met 5 specerijen {Link to r0000000001564}
 
This recipe can be used as a main course and additionally 100g of crumbled feta cheese can be added to the top before baking.
 
 
Le Creuset