- Pasta
Ingrediёnten
- 300 gram kipfilet
- 2-3 el olijfolie
- 1/2 tl zoete paprikapoeder
- 1-2 tl verse kruiden (bijv. oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, salie), fijngehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 el boter
- 1 kleine ui, in blokjes gesneden
- 1-2 teentjes look, fijngehakt
- 500 ml kippenbouillon
- 250 g orecchiette pasta
- 75 ml room
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- Fijn geraspte schil en sap van 1 citroen
- 1 handje verse babyspinazie
- 1 handje verse, gehakte basilicum, om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Smeer de kip in met een eetlepel olijfolie, paprikapoeder, de gehakte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
-
2Verwarm een eetlepel olijfolie in de Le Creuset 20 cm Stoofpan "Hart" in Geëmailleerd Gietijzer met RVS Hartjesknop op middelhoog vuur. Zodra de stoofpan heet is, bakt u de kipfiletreepjes in kleine hoeveelheden. Ongeveer 2-3 minuten per kant aanbraden totdat het vlees goudbruin is. Breng de gebruinde kipfiletreepjes over naar een bord.
-
3Smelt vervolgens de boter in de braadpan. Sauteer de gesneden ui en fijngehakte knoflook tot deze doorschijnend zijn. Voeg wat kippenbouillon toe en deglaceer het mengsel van uien en knoflook. Giet de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de orecchiette toe aan de stoofpan en kook deze. Blijf 5 minuten constant roeren, totdat de pasta iets zachter is.
-
4Roer de room, Parmezaanse kaas, citroenschil, sap en een beetje zout en peper door de pasta. Doe de kip terug in de stoofpan en leg deze direct op de pasta. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel 10-15 minuten sudderen (volgens de aanwijzingen op de pastaverpakking), totdat de kipreepjes gaar zijn en de pasta al dente is.
-
5Breng de kip weer over naar een bord. Roer de babyspinazie door de pasta. Leg de kipfilet terug op de pasta en serveer in de stoofpan, gegarneerd met verse basilicum.