Oranje zoete eenpansaardappelrösti met gerookte zalm en crème fraîche

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Oranje zoete eenpansaardappelrösti met gerookte zalm en crème fraîche
Oefening baart kunst: zodra u deze eenpansrösti eenmaal onder de knie hebt, zal uw ontbijt nooit meer hetzelfde zijn.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE ZOETE AARDAPPELRÖSTI
  • 3 grote gewone aardappelen, geschild (600 g)
  • 2 middelgrote oranje zoete aardappelen, geschild (400 g)
  • 2 grote eieren, geklopt
  • 5 ml gemalen koriander
  • 5 ml gemalen komijn
  • 100 g boter
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 125 ml olijfolie
VOOR ERBIJ
  • 80 g gerookte zalm
  • 30 ml crème fraîche
  • 15 g kappertjes
  • Dille, naar smaak
  • Gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 80 g snel ingemaakte rode uien voor de garnering
  • Geschaafde selderijkrullen voor de garnering
  • Verse partjes citroen om uit te persen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Rasp de aardappelen en zoete aardappelen op de grove kant van een rasp.
  • 2
    Spoel de aardappelen niet af, want dan wordt het zetmeel weggespoeld. Doe de aardappelen in een theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Zo garandeert u dat de rösti krokant is en niet slap. Doe de gedroogde aardappelen in een kom met het ei, het zout, de peper, de koriander en de komijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout en schenk er wat gesmolten boter over.
  • 3
    Zet een Le Creuset Signature Koekenpan van 26 cm op middelhoog tot laag vuur. Voeg een royale hoeveelheid olijfolie en 15 g boter toe aan de pan en laat het geheel opwarmen. Zodra de boter sist, voegt u genoeg van de mix van geraspte aardappel aan de pan toe om de bodem met een laag van 1-2 cm dik te bedekken. Druk met een spatel aan tot een dunne laag. Leg na 2 minuten een klontje boter op de rösti. Laat 4-5 minuten bakken of tot u ziet dat de randen knapperig en goudbruin worden.
  • 4
    Schenk een royale hoeveelheid olijfolie langs de randen van de rösti; dit helpt om het los te maken voordat u hem omdraait. Zodra de rösti vrij beweegt wanneer u de pan schudt, kunt u hem omdraaien.
  • 5
    Leg een bord op de pan en draai de rösti voorzichtig om op het bord. Doe de rösti terug in de pan om de andere kant nog 3 minuten lang te laten bakken. Rösti's zijn bijzonder vergevingsgezind, dus als ze uit elkaar beginnen te vallen, kunt u ze weer samendrukken en nog wat langer laten bakken.
  • 6
    Bedek voor het opdienen met crème fraîche, gerookte zalm, kappertjes, dille en zwarte peper. Garneer met geschaafde selderij en ingelegde rode uien.
  • 7
    Dien direct op.