- Ei
Ingrediёnten
- 60 g kristalsuiker
- 60 ml water
- 4 kleine bananen, geschild en in schijfjes gesneden
- 50 g boter
- Groot rond wit brood of 8-10 sneetjes witbrood
- 5 grote scharreleieren
- 65 ml melk
- 5 ml vanille-extract
- Olijfolie en boter om in te bakken
- 100 g pure chocolade, gesmolten
- 10 grote witte marshmallows, in schijfjes gesneden of geknipt
- Tarwebiscuitjes, verkruimeld
-
Bereidingswijze
-
1Om de bananen te bereiden, doet u de suiker en het water in een koekenpan en verwarmt u ze langzaam tot de suiker oplost en begint te karamelliseren. Zodra de suiker goudbruin is en borrelt, voegt u de bananenschijfjes toe, met de platte kant naar beneden, en bakt u deze in de karamel. Draai ze een keer om en voeg de boter toe. Zet het vuur uit zodra de boter borrelt. Zet de pan opzij tot u klaar bent om uw gerecht op te dienen.
-
2Om de wentelteefjes te maken, snijdt u het brood overdwars in drie grote, ronde sneeën. Meng de eieren, melk en vanille. Schenk het mengsel in een ondiepe schaal, dompel het brood kort onder en laat het aan beide kanten doordrenken. Doe dit net voor het bakken zodat het brood niet uit elkaar valt omdat het te veel vocht op heeft genomen. Verhit een Le Creuset Signature Koekenpan van 28 cm, voeg olijfolie en een el boter toe. Voeg zodra de boter schuimt het doordrenkte brood toe. Bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal met het resterende brood.
-
3Leg de wentelteefjes op een serveerschaal, besprenkel met gesmolten chocolade, bedek met de gekarameliseerde bananenschijfjes en de marshmallows en gebruik de brander om het geheel te karamelliseren. Bestrooi met de verkruimelde tarwebiscuits en serveer direct terwijl het nog heet is.