Omgekeerde pruimentaart

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
8-10 8-10
Omgekeerde pruimentaart
Deze taart wordt gegarandeerd een favoriet binnen uw huishouden en is een geweldige manier om een overschot aan pruimen te gebruiken.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 pruimen
  • 150 g fijne kristalsuiker en nog 2 el om te bestrooien
  • 3 grote scharreleieren
  • 5 ml vanillepasta
  • 150 g boter
  • 200 g witte chocolade, in stukjes
  • 240 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 7 ml bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 5 g tijmblaadjes
  • Yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr), voor erbij
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hete lucht/gas op stand 4.
  • 2
    Bekleed een Le Creuset Cakevorm Vierkant van 24 cm met bakpapier en spuit deze in met bakspray.
  • 3
    Bereid de pruimen voor door ze doormidden te snijden en de pit te verwijderen. Snijd doormidden en in dunne, gelijkmatige plakjes. Strooi 1 el suiker op de bodem van de met bakpapier beklede bakvorm, leg de pruimen er in rechte lijnen in, licht overlappend, tot het oppervlak volledig bedekt is. Strooi de resterende 1 el suiker over de pruimen.
  • 4
    Om het taartbeslag te maken, klop de eieren, suiker en vanille tot een licht en dik geheel. Smelt in een middelgrote kom de boter en de chocolade in korte periodes in de magnetron en roer bij elke pauze om ervoor te zorgen dat de chocolade niet verbrandt.
  • 5
    Zeef de bloem en het bakpoeder. Spatel de droge ingrediënten door het mengsel van suiker en eieren om ze te mengen. Voeg langzaam de gesmolten boter en chocolade toe, gevolgd door de melk en tijm. Meng het geheel kortstondig.
  • 6
    Giet het mengsel in de vorm en bak 50-60 minuten lang tot het goudbruin en gaar is. Bedek na 40 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt.
  • 7
    Haal uit de oven en laat afkoelen op een afkoelrek van Le Creuset met de taart nog in de vorm. Haal de taart, zodra deze is afgekoeld, uit de vorm en serveer warm met yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr).