- Fruit
Ingrediёnten
- 80 g donkerbruine suiker
- 80 g boter
- 1 koffielepel gemalen piment / allspice
- 45 ml gekruide rum
- 7 ananasringen (uit blik of vers)
- 7 anijssterren (alleen decoratie en smaak)
- 200 g zachte boter
- 200 g zachte bruine suiker
- 4 middelgrote eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 45 ml gekruide rum
- 15 g maïsmeel
- 25 g fijne kristalsuiker
- 1 koffielepel vanilleboonpasta
- 3 eidooiers
- 410 ml kokosmelk
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht/gas stand 5.
-
2Om de saus te maken, doet u de donkerbruine suiker, boter, piment en rum in de pan met 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag en brengt u deze 2 minuten aan de kook op middelhoog vuur. Laat de pan een beetje afkoelen.
-
3Om de sponscake te maken, doet u de boter, suiker, eieren, bloem, bakpoeder en rum in een kom en mengt u deze 5 minuten lang met de hand en 2 minuten met een mixer om een glad beslag te vormen.
-
4Leg de ananasringen in de saus op de bodem van de Chef’s Pan. Plaats een steranijs in het midden van elke ananasring.
-
5Giet het sponscakebeslag in de pan bovenop de ananasschijven in de saus en spreid dit voorzichtig uit. Bak 35 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
-
6Haal de cake uit de oven en laat 10 - 15 minuten afkoelen in de pan. Plaats vervolgens een groot bord over de pan en draai de pan om, om de cake eruit te kantelen.
-
7Was de pan af en bereid vervolgens de kokoscustard voor. Doe het maïsmeel, de suiker, de vanillebonenpasta en het eigeel in een kleine kom en meng tot het glad is.
-
8Doe de kokosmelk in de pan en verwarm zachtjes op middelhoog vuur. Giet vlak voordat de melk kookt een beetje warme melk over het eimengsel en klop het samen.
-
9Voeg het eimengsel toe aan de rest van de warme melk en klop goed samen. Blijf de saus continu roeren op een middelhoog vuur. De saus zal beginnen in te dikken. Vlak voordat het kookt, haalt u het van het vuur en giet u het met een van de schenktuitjes in een kannetje om te serveren.