- Chocolade
Ingrediёnten
- 3 kardemompeulen
- 100 g witte chocolade
- 1 grote ei
- 25 ml basterdsuiker
- 125 ml room, opgeklopt
- 125 ml room, opgeklopt
- Verse frambozen
- Bloemsuiker, om te bestrooien
-
Bereidingswijze
-
1Knijp de kardemompeul lichtjes open boven een vijzel. Indien de peul groen ziet en moeilijk open te kraken is, druk hem zachtjes plat in de vijzel. Maal de zaden in een stevige, draaiende beweging met de zware ronde kant van de stamper tot ze zijn verpulverd.
-
2Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de geplette kardemomzaden in een ovenvaste kom boven een pan met sudderend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
-
3Klop het ei en de suiker in een mengkom tot een lichte, dikke massa. Spatel de afgekoelde chocolade erbij tot alles goed gemend is.
-
4Gebruik een grote metalen lepel om de slagroom erbij te spatelen.
-
5Verdeel de mousse over twee hartvormige ramekins en laat gedurende minstens twee uur opstijven in de koelkast.
-
6Werk de mousse af met slagroom en versier met verse frambozen en wat bloemsuiker.