Mosselen met Mousserende Wijn en Knoflook

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Mosselen met Mousserende Wijn en Knoflook
Dit mosselgerecht maak je in één pan en is een feestje voor iedereen die van lekker eten houdt. Met minimale inspanning levert het maximaal effect.
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 30 ml olijfolie
  • 2 kleine uien, geschild en fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • Schil van 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 500 ml Méthode Cap Classique of mousserende wijn
  • 1,5 kg verse mosselen, schoongemaakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse dille, om te garneren
  • Vers knapperig brood, om erbij te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Plaats een Le Creuset Signature Campagnard van 30 cm op middelhoog vuur en besprenkel met olijfolie. Fruit de uien tot ze doorschijnend en zacht zijn. Voeg de knoflook, citroenschil en tijm toe en bak nog eens 2 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de mosselen en MCC of mousserende wijn toe.
  • 2
    Plaats het deksel erop en kook 5-8 minuten hoog totdat de mosselen opengaan en een feloranje kleur krijgen. Zet het vuur laag en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus iets indikken en serveer warm, gegarneerd met dille en naast knapperig brood.
 
Tip van de Chef: Voeg een half kopje (120 ml) room toe zodra de mosselen gekookt zijn, net voordat de saus begint te sudderen, voor een verrukkelijk romige saus.
 
 
Le Creuset