- Chocolade
Ingrediёnten
- 115 g pure chocolade
- 115 g boter
- 55 g basterdsuiker
- 2 hele medium eieren en twee eigelen
- 1 koffielepel instantkoffie opgelost in 1 eetlepel water
- 1 koffielepel vanille-extract
- 80 g gewone bloem
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Opgeklopte room en cacaopoeder om af te werken
- 1 koffielepel boter
- 1 koffielepel cacaopoeder
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: : 200°C/ 400°F/ Gasstand 6, voorverwarmd Hetelucht Oven: 180°C
-
2Vet de mini-stoofpannetjes in met boter en bestrooi met cacaopoeder.
-
3Smelt de chocolade met de boter in een vuurvaste kom boven een pan met warm water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
-
4Klop de suiker, de eieren en de eigelen tot een licht en luchtig geheel. Roer er de opgeloste koffie en het vanille-extract door.
-
5Giet al roerend de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel.
-
6Zeef de bloem met de cacaopoeder erbij en meng.
-
7Verdeel het beslag over de voorbereide stoofpannetjes.
-
8Bak gedurende 12 à 14 minuten. De cakes zijn klaar wanneer er een barst in de korst ontstaat. Bovenaan is de cake hard, binnenin is hij nog vloeibaar.
-
9Laat de gare cakes nog een minuut of twee afkoelen.
-
10Dien ze warm op met een lepel opgeklopte room en wat cacaopoeder.
-
11Bij stap zes kunnen de ongebakken cakes afgedekt bewaard worden in de koelkast gedurende een aantal uur. Haal de deksels eraf wanneer u de pannetjes in de oven zet. Let er op dat ze iets langer nodig hebben om te garen, omdat het deeg nu kouder is.