Moelleux van Chocolade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Moelleux van Chocolade
Een rijk chocoladecakeje met een gesmolten kern. Dien warm op met een lepel opgeklopte room en wat cacaopoeder voor een decadent dessert.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de cakejes:
  • 115 g pure chocolade
  • 115 g boter
  • 55 g basterdsuiker
  • 2 hele medium eieren en twee eigelen
  • 1 koffielepel instantkoffie opgelost in 1 eetlepel water
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 80 g gewone bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Opgeklopte room en cacaopoeder om af te werken
Om de vormpjes in te vetten:
  • 1 koffielepel boter
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op: : 200°C/ 400°F/ Gasstand 6, voorverwarmd Hetelucht Oven: 180°C
  • 2
    Vet de mini-stoofpannetjes in met boter en bestrooi met cacaopoeder.
  • 3
    Smelt de chocolade met de boter in een vuurvaste kom boven een pan met warm water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  • 4
    Klop de suiker, de eieren en de eigelen tot een licht en luchtig geheel. Roer er de opgeloste koffie en het vanille-extract door.
  • 5
    Giet al roerend de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel.
  • 6
    Zeef de bloem met de cacaopoeder erbij en meng.
  • 7
    Verdeel het beslag over de voorbereide stoofpannetjes.
  • 8
    Bak gedurende 12 à 14 minuten. De cakes zijn klaar wanneer er een barst in de korst ontstaat. Bovenaan is de cake hard, binnenin is hij nog vloeibaar.
  • 9
    Laat de gare cakes nog een minuut of twee afkoelen.
  • 10
    Dien ze warm op met een lepel opgeklopte room en wat cacaopoeder.
  • 11
    Bij stap zes kunnen de ongebakken cakes afgedekt bewaard worden in de koelkast gedurende een aantal uur. Haal de deksels eraf wanneer u de pannetjes in de oven zet. Let er op dat ze iets langer nodig hebben om te garen, omdat het deeg nu kouder is.