- Bloem
Ingrediёnten
- 175 g cakemeel / tarwebloem
- 8 ml bakpoeder
- 10 ml fijne kristalsuiker
- Een snufje keukenzout
- 50 g in blokjes gesneden koude boter
- 1 groot scharrelei
- 1 eidooier van een groot scharrelei
- 75 ml melk, op kamertemperatuur
- 5 g tot 10 g lavendelbloemen, fijngehakt
- Schillen van 1 citroen
- Extra melk om te bestrijken
- 50 g fijne kristalsuiker
- 15 g tot 25 g lavendelbladeren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht. Vet een Le Creuset bakvorm voor 12 mini-muffins licht in.
-
2Zeef de bloem, het bakpoeder, de fijne kristalsuiker en het zout boven een middelgrote kom. Voeg de boter toe en kneed met uw vingertoppen de droge ingrediënten door de koude boter, zodat een fijne kruimeltextuur ontstaat.
-
3Klop het ei los met het eigeel, de melk, de lavendelbloemen en de citroenschil en meng door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng met een vork tot er een deeg ontstaat. Meng niet te lang.
-
4Bebloem uw werkoppervlak licht en haal het deeg uit de kom. Kneed het deeg lichtjes en rol het uit tot het ongeveer 2 cm dik is. Snijd met een scherp mes 12 porties uit en leg deze in de bakvorm. Druk lichtjes aan en bestrijk met melk. Bak gedurende 15 tot 20 minuten.
-
5Serveer warm met clotted cream en lemon curd en bestrooi met lavendelsuiker.
-
6De lavendelsuiker maken:
-
7Doe de suiker en lavendelbladeren in een vijzel en vermaal deze tot ze fel paars zijn. Doe dit vlak voor het serveren, omdat de kleur snel verandert.