Ingrediёnten
- 1 liter water
- 150 g suiker
- 1 theelepel gingerbread kruidenmix (1 ml all spice, ½ ml gemalen gember, 1 klein snufje gemalen kruidnagel, 1 snufje gemalen nootmuskaat) of gebruik koek- en speculaaskruiden.
- 4 kleine peren, geschild, zonder klokhuis maar met steeltje
- 100 g boter
- 85 g honing
- Boter om in te vetten
- 8 blokjes chocolade
- 1 ei, gescheiden
- 50 g poedersuiker
- 50 g gemalen amandelen
- 50 ml dikke verse room
-
Bereidingswijze
-
1Breng het water in een stoofpan aan de kook met de suiker en kruiden. Voeg de peren toe en pocheer gedurende 20 minuten. Na het pocheren, karameliseer de peren in honingboter door 100 g boter te combineren met de honing. Houd apart om te serveren.
-
2Verwarm de oven voor op 200°C.
-
3Klop in een kom de eidooier met de poedersuiker, voeg de amandelen toe en vervolgens de room. Klop het eiwit tot zachte pieken en spatel deze luchtig door het mengsel.
-
4Vet de 4 x Le Creuset Mini-Stoofpannetjes van 10 cm in met wat boter. Voeg een lepel beslag toe aan elk pannetje. Voeg vervolgens twee blokjes chocolade toe in het beslag, het midden van elk pannetje, voordat je het resterende beslag gelijkmatig over de braadpannetjes verdeelt.
-
5Bak gedurende 15 minuten tot het goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
-
6Vul elke pudding met een gekarameliseerde gepocheerde peer en serveer warm.