Mini Burger met Uien Chutney

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
+10 +10
Mini Burger met Uien Chutney
Deze miniburgers zijn ideaal om tijdens de barbecue te serveren, want ze zijn geweldig om uw gasten een volledige foodie-ervaring te geven zonder dat ze te vol zitten, want ze hebben nog steeds ruimte voor het toetje! De burgers zijn ook ideaal als klein hapje tijdens een feest.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de uien chutney:
  • 600 g uien
  • 200 g bruine suiker
  • 100 ml rode port
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 à 3 el balsamicoazijn
  • 2 el Teriyakisaus
  • 1 à 2 kl Worcestersaus
Voor de burgers:
  • 800 g rundsgehakt
  • 4 el olie
  • 1 bosje rucola
  • 12 dunne sneetjes Cheddar (ongeveer 10 g elk)
Voor de burgerbroodjes:
  • Kleine houten prikkers
  • 12 mini burgerbroodjes, zie recept
  • Bereidingswijze

  • 1
    Schil voor de chutney de uien en snij ze in fijne ringen. Leg ze in een pan met de bruine suiker en warm gedurende 5 minuten. Overgiet met de port en kruid met peper en zout. Laat zonder deksel sudderen gedurende 35 à 40 minuten.
  • 2
    Breng de uienchutney op smaak met azijn en laat afkoelen.
  • 3
    Kruid het rundergehakt met 2 kl zout, peper, de Teriyaki- en Worcestersaus. Vorm ongeveer 12 kleine burgers met het mengsel. Warm de olie op in een grote koekenpan en bak de burgers in porties gedurende 4 à 5 minuten. Draai ze regelmatig om.
  • 4
    Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk de sla, was ze en dep ze droog. Snij de burgerbroodjes open. Bestrijk de onderste helft met de uienchutney en leg de hamburgers, sla en kaas erop.
  • 5
    Sluit het broodje en prik vast met houten prikkers indien nodig.