- Vlees
Ingrediёnten
- 600 g uien
- 200 g bruine suiker
- 100 ml rode port
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 à 3 el balsamicoazijn
- 2 el Teriyakisaus
- 1 à 2 kl Worcestersaus
- 800 g rundsgehakt
- 4 el olie
- 1 bosje rucola
- 12 dunne sneetjes Cheddar (ongeveer 10 g elk)
- Kleine houten prikkers
- 12 mini burgerbroodjes, zie recept
-
Bereidingswijze
-
1Schil voor de chutney de uien en snij ze in fijne ringen. Leg ze in een pan met de bruine suiker en warm gedurende 5 minuten. Overgiet met de port en kruid met peper en zout. Laat zonder deksel sudderen gedurende 35 à 40 minuten.
-
2Breng de uienchutney op smaak met azijn en laat afkoelen.
-
3Kruid het rundergehakt met 2 kl zout, peper, de Teriyaki- en Worcestersaus. Vorm ongeveer 12 kleine burgers met het mengsel. Warm de olie op in een grote koekenpan en bak de burgers in porties gedurende 4 à 5 minuten. Draai ze regelmatig om.
-
4Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk de sla, was ze en dep ze droog. Snij de burgerbroodjes open. Bestrijk de onderste helft met de uienchutney en leg de hamburgers, sla en kaas erop.
-
5Sluit het broodje en prik vast met houten prikkers indien nodig.