- Fruit
Ingrediёnten
- 1 à 2 jalapeño's
- 3 kleine mango's, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- ½ komkommer, geschild en fijngesneden
- 1 rode ui, versnipperd
- ½ bosje verse koriander, fijngehakt
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 kl zout
- 1 kl chilipoeder
- 1 kl gemalen komijn
- Versgemalen zwarte peper
- 3 el limoensap
- 1 el ciderazijn
-
Bereidingswijze
-
1Snij de jalapeño in twee, verwijder de zaden en zaadlijsten, spoel af, laat uitlekken en snij in kleine stukjes.
-
2Meng nu de gesneden jalapeño met de blokjes mango, de paprika, de komkommer en de ui in een grote kom. Voeg zout en de overige kruiden toe en meng. Breng alles op smaak met limoensap en appelazijn.
-
3Laat afgedekt in de koelkast staan gedurende een uur.
-
4Je kunt mangosalsa in een afgesloten bakje gedurende twee dagen in de koelkast bewaren. De mango's zullen echter zachter worden, waardoor de textuur van de salsa wijzigt.