- Pasta
Ingrediёnten
- 400 gr. macaroni
- 50 g boter, plus extra om in te vetten
- 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
- 50 g tarwebloem
- 500 ml volle melk
- 200 ml slagroom
- 50 g belegen cheddar
- 50 g Parmezaanse kaas of pecorino
- 1 bussel dille, fijngesneden
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 citroen, zeste
- 200 g vers krabvlees (wit en bruin vlees)
- Een handvol grove broodkruimels van wit brood
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
-
Bereidingswijze
-
1Breng een grote pan water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Kook de pasta al dente. Giet de macaroni af.
-
2Warm de oven voor op grillstand.
-
3Smelt tijdens het koken van de macaroni de boter in een pan, voeg wanneer hij bruist de knoflook toe en bak gedurende enkele seconden. Voeg dan de bloem toe en roer goed.
-
4Laat even bakken en roer af en toe (de bloem moet goudbruin worden, wordt deze te kort gebakken dan zal het gerecht melig zijn, te lang zal het biter worden) . Voeg dan geleidelijk aan de melk toe en klop tot een zachte witte saus. Laat de saus enkele minuten al roerend indikken.
-
5Meng nu de room, cheddar en de helft van de Parmezaanse kaas erbij. Roer goed tot alles gesmolten is.
-
6Voeg nu de dille, mosterd, citroen zeste, het krabvlees en een heleboel peper en zout toe naar smaak. Haal de saus van het vuur.
-
7Meng de gekookte macaroni door de krab- en dillesaus en giet in een licht beboterde diepe, rechthoekige ovenschaal van 26 cm.
-
8Plaats de broodkruimels in een kom met de resterende Parmezaanse kaas, de olijfolie en een beetje peper en zout en meng alles.
-
9Strooi dit mengsel over de macaroni en zet deze 6-10 minuten onder een voorverwarmde grill de pasta moet kokend heet zijn en de bovenkant goudgeel. Bon Appétit!