- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 1 eetlepel (15 ml) olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 milde rode chilipeper, fijngehakt
- 500 g rauwe King Prawn garnalen
- 8 coquilles
- 100 g inktvisringen
- 4 ansjovis in olijfolie, gehakt
- 1 eetlepel (15 ml) kappertjes, in stukjes gesneden
- 150 g kerstomaten, gehalveerd
- 500 g verse linguinepasta
- 1 bosje verse peterselie
- Zout en peper om op smaak te brengen
-
Bereidingswijze
-
1Plaats een 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de olie, knoflook en chilipeper toe. Bak gedurende een paar minuten en haal uit de pan.
-
2Voeg kokend water toe aan de pan (op middelhoog vuur) en voeg de linguine toe met een druppel olie en een snufje zout en kook 3 minuten. Giet met het deksel op de pan het water in een kopje en doe de pasta in een kom.
-
3Zet de pan terug op middelhoog vuur met de rest van de olie. Voeg de inktvisringen toe en bak een paar minuten. Voeg vervolgens de coquilles en de garnalen toe en bak nog 2 minuten.
-
4Voeg de ansjovis, kappertjes, kerstomaten toe en bak tot de garnalen roze zijn.
-
5Voeg de linguine toe aan de pan samen met 3 – 4 eetlepels van het bewaarde pastawater en bak nog eens 3 minuten met het deksel erop.
-
6Breng op smaak en garneer met gehakte peterselie en serveer in pastakommen.