- Groenten
Ingrediёnten
- 50 g broccoli
- 50 g sugar snaps
- 50 g verse erwten
- 75 g groene asperges
- ½ citroen (bij voorkeur biologisch)
- 10 g boter
- 1 groene tomaat
- 10 g boter
- 2-3 el groentebouillon
- Zout en peper
- Nootmuskaat
- 1 el (15 ml) olijfolie
- Basilicumblaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Reinig de broccoli en snij hem in kleine roosjes. Reinig de sugar snaps, snij de grotere exemplaren doormidden. Snijd de uiteinden van de groene asperges af. Haal de erwten uit de peulen.
-
2Blancheer de broccoli, sugar snaps, asperges en erwten 2-3 minuten lang in kokend water met zout. Giet de groenten af, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
-
3Rasp de schil van de halve citroen fijn en pers er 2 el sap uit.
-
4Smelt de boter in een Ondiepe Anti-aanbak-koekenpan van 22 cm, sauteer de tomaat erin en voeg de overige groenten toe. Voeg de groenten en 2-3 el groentebouillon toe en breng het geheel op temperatuur. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Voeg de citroenzeste toe, besprenkel met olijfolie en serveer bestrooid met basilicumblaadjes.