Langzaam gegaard buikspek op Japanse wijze

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Moeilijk Moeilijk
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Langzaam gegaard buikspek op Japanse wijze
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g Duroc d’olives buikspek
  • 8 takjes bimi (babybrocoli)
  • 12 mini-preibuisjes
  • 500 g sluimererwten
  • Knolselder
  • 3 gele wortelen
  • 6 kolfjes minimais
  • 3 stuks daikon (witte rammenas)
  • Yakinikusaus (Japanse BBQ-saus)
  • Echte boter
  • Grof zeezout
  • Saffraan
  • Bereidingswijze

  • 1
    Kleur het Duroc d’olives buikspek lichtjes aan in je Le Creuset stoofpan met een weinig echte boter. Laat het buikspek daarna 8 uur garen in de oven op 60°C.
  • 2
    Gaar de volledige knolselder met schil in een korst van grof zeezout in de oven gedurende 2 uur op 140°C. Kook de bimi en de sluimererwten in gezouten water tot ze beetgaar is. Stoom de preibuisjes tot ze beetgaar zijn. Mix de gare knolselder met de keukenrobot tot een gladde crème.
  • 3
    Voeg de gele wortel, minimais en daikon op hun geheel toe aan de stoofpan en laat het geheel nog een uur sudderen in de oven op 60°C. Haal de groenten uit de stoofpan en hou apart. Lak het vlees met yakinikusaus en snij in dikke plakken.
  • 4
    Kleur de plakken buikspek kort in de stoofpan op een hoog vuur in weinig gesmolten boter. Voeg alle groentjes opnieuw erbij en laat ze kort aanbakken zonder ze te verkleuren. Snij de daikon in fijne plakjes, meng kort met saffraan en rol de plakjes op.
  • 5
    Schik de knolseldercrème, sluimererwten, daikonrolletjes en plakken buikspek kunstig op een mooi bord. Werk af met de overige groentjes en enkele dotjes laksaus.