Krokante Tofu Pad Thai

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Anna Jones
Krokante Tofu Pad Thai
Ik ben dol op Pad Thai. Ik weet dat het een voorspelbare keuze is, maar ik kan er op een menukaart niet omheen. Deze versie brengt alle dingen samen die ik er zo lekker aan vind: knapperige tofu, veel groente, een saus met veel tamarinde, geroosterde pinda's en knapperige ui, want naar mijn mening kan een Pad Thai niet zonder. – Anna Jones
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE TOFU EN BROCCOLI
  • 250 gram platte brede rijstnoedels
  • Een blok van 250 gram stevige tofu
  • 250 gram paars-kiemende broccoli en een neutrale olie om te bakken
  • 2 el soja- of tamarisaus
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Een stuk gember van 2 cm, geschild en geraspt
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 grote biologische eieren (optioneel)
  • 100 gram taugé
VOOR DE SAUS
  • 4 el tamarindepasta
  • 1 el vegetarische vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el lichte sojasaus
VOOR ERBIJ
  • 100 gram geroosterde ongezouten pinda's, grof gehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 1 klein handje Thaise basilicumblaadjes, versnipperd
  • 1 klein handje muntblaadjes, versnipperd
  • 2 onbespoten limoenen
  • Een handvol krokante sjalotten
  • Bereidingswijze

  • 1
    Week de rijstnoedels ten minste 10 minuten lang in koud water tot ze zacht zijn.
  • 2
    Leg de tofu tussen 2 vellen keukenpapier op een bord of schoon oppervlak. Plaats een bordje erover met een pot of gewicht erop om naar beneden te drukken. Laat de tofu zo een half uur drogen.
  • 3
    Meng alle sausingrediënten in een kleine kom met 4 el koud water. Zet opzij.
  • 4
    Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes; houd ze apart.
  • 5
    Snijd de tofu in stukjes van 1 cm dik, ongeveer de helft van de lengte van uw pink. Verhit in een grote koekenpan of wok met anti-aanbaklaag 3 el olie op middelhoog vuur en bak de stukjes tofu 6-8 minuten aan; draai ze om de minuut tot ze goudbruin zijn.
  • 6
    Voeg de sojasaus toe en roer nog eens 30 seconden om (wees hier voorzichtig: de saus kan opspatten). Til de tofu met een schuimspaan uit de pan op een bord. Houd warm in een oven op laag vuur.
  • 7
    Als de pan voldoende is afgekoeld, veeg hem dan schoon met keukenpapier en voeg nog een paar el olie toe. Verwarm op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en kook 2 minuten lang.
  • 8
    Voeg vervolgens de broccolistronken, uitgelekte noedels en 6 el water toe en kook 3-4 minuten tot de broccolistronken zacht zijn en de noedels beginnen te koken en krokant worden.
  • 9
    Voeg de broccoliroosjes, saus en het merendeel van de lente-uitjes toe, plus nog 2 el water. Roer en kook nog 3-4 minuten tot de noedels zacht genoeg zijn om te eten.
  • 10
    Als u eieren gebruikt, duw dan de noedels naar de zijkant van de wok, voeg nog wat olie toe en vervolgens de eieren. Prik in de dooiers en roer ze, wanneer ze op de bodem beginnen te stollen, door elkaar en meng ze vervolgens door de noedels.
  • 11
    Haal de pan van het vuur en spatel de taugé erdoor. Verdeel vervolgens de noedels over vier warme pastakommen van Le Creuset.
  • 12
    Strooi de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover. Strooi de pepers, kruiden, krokante uien en sjalotten erover.
  • 13
    Knijp het sap van een limoen erover en serveer onmiddellijk, met de rest van de limoen om erover uit te knijpen.
 
Recipe by Anna Jones
 
 
Le Creuset