Ingrediёnten
- 3 lamsracks in 7 delen van biologisch lamsvlees, French-trimmed
- Zout en peper
- Geraspte schil van 2 citroenen
- 20 g gepelde pistachenoten
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 30 g basilicum
- 30 g munt
- 110 g knapperig brood (een ciabatta van één dag oud is goed)
- Olijfolie
- 50 g boter
- 125 g basilicumpesto uit de supermarkt
-
Bereidingswijze
-
1Breng het lamsvlees op kamertemperatuur en dep het droog met een theedoek.
-
2Breng op smaak met veel zout en peper.
-
3Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C bij hetelucht.
-
4Meng voor de korst de citroenschil, de pistachenoten, de knoflook, de kruiden, het toastbroad, het zout en de peper in een keukenmachine door elkaar.
-
5Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag van Le Creuset. Braad al het lamsvlees aan tot het rondom goudbruin is.
-
6Bedruip het vlees met boter.
-
7Haal het vlees uit de pan en leg het in de Le Creuset RVS braadslede van 35 cm.
-
8Wrijf de vetzijde van elke lamsrack royaal in met de basilicumpesto, deze fungeert als de 'lijm' voor uw korst.
-
9Druk de korst flink op het vlees.
-
10Besprenkel met olijfolie en voeg een paar stukjes boter toe.
-
11Voor roze lamsvlees bakt u het vlees 30-40 minuten, afhankelijk van hoe u uw lamsvlees het liefst heeft.
-
12U kunt het vlees ook in de oven laten tot het uw gewenste gaarheid heeft bereikt.
-
13Haal het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten voordat u het vlees gaat snijden.