Kokosyoghurt uit de oven met Kardemom, Gekonfijte Gember en Sesamkoekjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Kokosyoghurt uit de oven met Kardemom, Gekonfijte Gember en Sesamkoekjes
Dit is een van de eenvoudigste en lekkerste desserts die u ooit zal maken. Perfect na een kruidige curry of als onderdeel van een lange, zondagse brunch! U kan het dessert warm eten of op kamertemperatuur.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 340 g kokosyoghurt
  • 1 el kardemompeul, geplet
  • 340 g slagroom
  • 75 ml gecondenseerde melk
  • 75 ml honing
Voor de garnering:
  • Gedroogde/gevriesdroogde kokosnoot (in de winkel gekocht)
  • Gekonfijte gember (in de winkel gekocht)
Voor de met honing geglaceerde ananas:
  • 1 hele ananas
  • 50 ml vloeibare honing
Voor de sesamkoekjes (wij maakten ze zelf, maar kunnen ook zo in de winkel worden gekocht.):
  • 180 g basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 50 g sesamzaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 130°C/ 110°C Hetelucht/ Gasstand 1/2.
  • 2
    Warm de kokosyoghurt op in een sauspan met de geplette kardemompeul op halfhoog vuur gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en giet door een zeef om de kardemom te verwijderen. Voeg de slagroom, de gecondenseerde melk en de honing toe.
  • 3
    Verdeel gelijkmatig over vier Le Creuset Mini stoofpannen van 10 cm van de Botanique Collection. Bak au bain-marie gedurende 30 à 40 minuten of tot het dessert net gaar is.
  • 4
    Dien op met de in honing geglaceerde ananas, de kokosnoot, de gekonfijte gember en de sesamscherven. Werk af met eetbare bloemen van het seizoen.
  • 5
    Maak nu de geglaceerde ananas. Snij een geschilde ananas in dunne schijfjes en doe in een sauspan.
  • 6
    Giet er de vloeibare honing bij en laat sudderen op halfhoog vuur tot de ananas lichtjes plakkerig is en lichtjes gekarameliseerd.
  • 7
    Maak nu de sesamkoekjes.
  • 8
    Doe de basterdsuiker en het water in een sauspan. Breng aan de kook en laat reduceren totdat de suiker karamelliseert. Roer niet in de suiker anders kristalliseert hij. Maak eventueel een draaibeweging met de pan.
  • 9
    Eenmaal de suiker gekaramelliseerd is, giet hem voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
  • 10
    Strooi er de geroosterde zwarte sesamzaadjes over (werk snel want de karamel wordt snel hard).