- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 340 g kokosyoghurt
- 1 el kardemompeul, geplet
- 340 g slagroom
- 75 ml gecondenseerde melk
- 75 ml honing
- Gedroogde/gevriesdroogde kokosnoot (in de winkel gekocht)
- Gekonfijte gember (in de winkel gekocht)
- 1 hele ananas
- 50 ml vloeibare honing
- 180 g basterdsuiker
- 100 ml water
- 50 g sesamzaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 130°C/ 110°C Hetelucht/ Gasstand 1/2.
-
2Warm de kokosyoghurt op in een sauspan met de geplette kardemompeul op halfhoog vuur gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en giet door een zeef om de kardemom te verwijderen. Voeg de slagroom, de gecondenseerde melk en de honing toe.
-
3Verdeel gelijkmatig over vier Le Creuset Mini stoofpannen van 10 cm van de Botanique Collection. Bak au bain-marie gedurende 30 à 40 minuten of tot het dessert net gaar is.
-
4Dien op met de in honing geglaceerde ananas, de kokosnoot, de gekonfijte gember en de sesamscherven. Werk af met eetbare bloemen van het seizoen.
-
5Maak nu de geglaceerde ananas. Snij een geschilde ananas in dunne schijfjes en doe in een sauspan.
-
6Giet er de vloeibare honing bij en laat sudderen op halfhoog vuur tot de ananas lichtjes plakkerig is en lichtjes gekarameliseerd.
-
7Maak nu de sesamkoekjes.
-
8Doe de basterdsuiker en het water in een sauspan. Breng aan de kook en laat reduceren totdat de suiker karamelliseert. Roer niet in de suiker anders kristalliseert hij. Maak eventueel een draaibeweging met de pan.
-
9Eenmaal de suiker gekaramelliseerd is, giet hem voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
-
10Strooi er de geroosterde zwarte sesamzaadjes over (werk snel want de karamel wordt snel hard).