Koftas van Lam en Courgette

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Koftas van Lam en Courgette
Kofta's kunnen sterk variëren in smaak en textuur. Dit recept haalt zijn inspiratie uit Turkije en is doorspekt met Midden-Oosterse flair. Deze lamskofta's zorgen voor een eenvoudige en heerlijke maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de koftas:
  • 1 kleine courgette, geraspt
  • Zout
  • 500 g lams- of gemengd gehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 3 el verse munt, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el fijngehakte verse gember
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gemalen koriander
  • ½ kl kaneel
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie
  • Bamboe- of houten prikkers
Voor de tahindressing:
  • 60 ml tahin(sesampasta)
  • 60 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el appelazijn
  • 2 kleine sjalotten
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de geraspte courgettes in een kom met 1 à 2 koffielepels zout en laat gedurende 5 minuten intrekken. Wring dan de geraspte courgettes goed uit.
  • 2
    Meng de uitgelekte courgettes, het lamsgehakt, de lente-uitjes, de koriander, de munt, de knoflook, de gember, de komijn, de koriander, het kaneel en de sesampasta in een grote kom tot een homogeen mengsel. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • 3
    Vorm 12 langwerpige gehaktballen met het mengsel, prik ze op de houten prikkers, druk ze goed aan en smeer ze in met olijfolie.
  • 4
    Warm eerst de Le Creuset grillpan op laag vuur, bestrijk dan de ribbels van de pan met wat olie met behulp van een (siliconen) borstel of wat keukenpapier. Zet het vuur hoger, doe de satéstokjes in de pan en bak ze gedurende 4 à 6 minuten. Draai het vuur zachter en bak nog eens 2 à 3 minuten tot ze gaar zijn.