Kleurrijke wortels met geitenkaas

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Kleurrijke wortels met geitenkaas
Het perfecte voorgerecht om te bereiden in ons Ovale Mini-Braadpannetje van aardewerk.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g regenboogwortels
  • 1 tl rozemarijn, vers gesneden
  • 4 el (60 ml) olijfolie
  • 1-2 el frambozenazijn
  • 120 g verse geitenkaas
  • 1 el honing
  • 1 tl tijmblaadjes
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Was de wortels grondig, schil ze en snijd ze in de lengte doormidden of in vieren, afhankelijk van hun dikte. Snijd ze vervolgens in staafjes van 10 cm.
  • 2
    Meng met zout, rozemarijn, olijfolie en frambozenazijn, verdeel over de vier Ovale Mini-Braadpannetjes van aardewerk en bak afgedekt ca. 15-20 minuten.
  • 3
    Verkruimel de geitenkaas, bestrooi met de tijmblaadjes en besprenkel met honing. Verdeel over de kleine braadpannen en laat ca. 5 minuten zonder deksel koken, zodat de kaas opwarmt en een beetje smelt.
  • 4
    Serveer met geroosterd stokbrood of ciabatta.