Kleine pannenkoek met pure chocolade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Kleine pannenkoek met pure chocolade
Deze luchtige, gebakken chocoladepannenkoek is de perfecte traktatie voor het ontbijt of na het diner. Serveer met een heerlijk bolletje vanille-ijs rechtstreeks in de skillet.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 middelgrote eieren op kamertemperatuur
  • 25 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 ml melk
  • Een snufje zout
  • 50 g bloem
  • 2 afgestreken el cacaopoeder (ongezoet)
  • 3 el boter
  • Poedersuiker om te bestrooien
TOPPINGS (NAAR KEUZE)
  • 2 bolletjes vanille-ijs (plaats deze vooraf op een klein bord in de vriezer tot het serveren)
  • Vloeibare pure chocoladesaus of gesmolten pure chocolade
1 el geroosterde kokoschips
  • Bereidingswijze

  • 1
    Plaats de Le Creuset hartvormige skillet van 26 cm op het middelste rek van een oven, voorverwarmd tot 220°C.
  • 2
    Klop de eieren, suiker, vanille-extract en melk tot een romig geheel. Roer de bloem, het cacaopoeder en het zout erdoor en blijf kloppen. Laat het pannenkoekenbeslag tijdens het voorverwarmen minstens 10 minuten rusten.
  • 3
    Meng het beslag opnieuw vlak voordat u het toevoegt aan de hete skillet. Smelt de boter in de hete skillet en giet het beslag erin. Draai tijdens het gieten de skillet voorzichtig rond. Wees voorzichtig, want het is erg heet.
  • 4
    Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 5-10 minuten.
  • 5
    Bestrooi met poedersuiker, schep de bol vanille-ijs in het midden en versier met vloeibare chocoladesaus en kokoschips. Dien direct op.