Kip Tetrazzini

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Kip Tetrazzini
Deze heerlijke pasta pulled chicken maakt u af in de oven, zodat de bovenste laag kaas lekker krokant wordt. Het gerecht is vernoemd naar de beroemde operazangeres Luisa Tetrazzini. Er is geen vast recept voor dit gerecht, dus u kunt eindeloos variëren.
INGREDIЁNTEN
  • Pasta
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 15 ml olie
  • 100 g ontbijtspek, gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 Spaans pepertje, in ringetjes
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 60 ml sherry (naar keuze)
  • 3 eetlepels platte peterselie, gesneden
  • Peper en zout
  • 500-600 g pulled chicken
  • 300 g linguini pasta
  • 60 g gemalen Parmezaanse kaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de olie in de campagnard en bak de spekjes gedurende 2-3 minuten. Voeg de ui, knoflook, champignons en peper toe en bak tot ze zacht zijn. Smelt in een kookpan de boter en zorg dat deze goed warm is, roer dan de bloem erdoor. De bloem is gaar wanneer deze bruin is (Te kort bakken geeft een meelsmaak, te lang een bittere smaak). Voeg geleidelijk de melk en de bouillon toe, roer tot het geheel kookt en indikt. Voeg de sherry toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 2
    Voeg de peterselie, de kip en de spekmengeling toe.
  • 3
    Kook de pasta al dente, laat uitlekken en voeg toe aan de kipbereiding. Giet alles terug in de sauteerpan en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak op 180 °C gedurende 15-20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Bon Appétit!
 
HOE PULLED CHICKEN KLAARMAKEN
De beste manier om pulled chicken klaar te maken is door de kip te pocheren, het is snel en de kip blijft mals genoeg om te scheuren. Leg de ontbeende kippenborsten in een grote pan water en breng aan de kook. Leg de deksel erop en kook op lage temperatuur gedurende 10 minuten of tot de kip niet langer roze ziet. Haal uit de pan en laat gedurende enkele minuten afkoelen. Gebruik twee vorken en trek de kippenborsten uiteen. Als u kleinere stukken pulled chicken wilt, kan u de grotere stukken met de handen scheuren. U kan ook een staafmixer gebruiken om de kip in stukken te scheuren!
 
 
Le Creuset