- Pasta
Ingrediёnten
- 15 ml olie
- 100 g ontbijtspek, gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 Spaans pepertje, in ringetjes
- 60 g boter
- 60 g bloem
- 250 ml melk
- 250 ml kippenbouillon
- 60 ml sherry (naar keuze)
- 3 eetlepels platte peterselie, gesneden
- Peper en zout
- 500-600 g pulled chicken
- 300 g linguini pasta
- 60 g gemalen Parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de olie in de campagnard en bak de spekjes gedurende 2-3 minuten. Voeg de ui, knoflook, champignons en peper toe en bak tot ze zacht zijn. Smelt in een kookpan de boter en zorg dat deze goed warm is, roer dan de bloem erdoor. De bloem is gaar wanneer deze bruin is (Te kort bakken geeft een meelsmaak, te lang een bittere smaak). Voeg geleidelijk de melk en de bouillon toe, roer tot het geheel kookt en indikt. Voeg de sherry toe en breng op smaak met peper en zout.
-
2Voeg de peterselie, de kip en de spekmengeling toe.
-
3Kook de pasta al dente, laat uitlekken en voeg toe aan de kipbereiding. Giet alles terug in de sauteerpan en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak op 180 °C gedurende 15-20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Bon Appétit!